Certificering

Certificering

Sinds 2013 is onze zalmleverancier gecertificeerd voor de ASC Chain of Custody
(ASC-C-00030).  Reeds eerder waren er andere vissoorten zoals tilapia en pangasius beschikbaar onder dit keurmerk dat door het WWF is opgezet. Vorig jaar zijn in Noorwegen de eerste farms gestart met pilot testen om te komen tot een ASC standaard voor de Atlantische Noorse zalm.

De meeste farmers waren reeds GlobalGap gecertificeerd, deze nieuwe hoge standaard gaat nog verder. Het ASC-keurmerk is bedoeld voor kweekvis en heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen.

Het keurmerk heeft regels voor  minder antibioticagebruik, duurzamer visvoer en betere arbeidsomstandigheden van het personeel.

In januari 2014 zijn de eerste farms van onze leverancier gecertificeerd en kan deze zalmproducten uitleveren die gekweekt en verwerkt zijn onder het ASC keurmerk  (Aquaculture Steward Council).

De missie van de ASC is om bewustwording te bevorderen en waarde te creëren in de gehele keten op het gebied van aquacultuur, duurzaamheid van het milieu en sociale- en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook onze zalmleverancier draagt die visie uit middels een ASC certificering en heeft dus de mogelijkheid Atlantische zalm onder het ASC keurmerk aan te bieden aan haar afnemers.

Voor alle niet gekweekte vis zijn al onze overige leveranciers gecertificeerd voor één of meerdere standards (HACCP, BRC, IFS, ISO 9001).